Een beredeneerd aanbod

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€99

Wat is een beredeneerd aanbod?

Werk jij graag met de projecten van Kleuteruniversiteit? Ben jij ook zo blij met de keuzevrijheid, dat je kunt aansluiten op de behoefte en de belevingswereld van de kinderen? Wil je graag duidelijk en gestructureerd werken aan de doelen van jouw registratiesysteem, zonder dat het een aparte administratieve taak wordt? Denk dan eens aan het opzetten van een beredeneerd aanbod.

Het SLO geeft als definitie van een beredeneerd aanbod: “Een thematisch onderwijsaanbod (al dan niet gebruik makend van een kleuterprogramma) van betekenisvolle samenhangende activiteiten, op basis van vooraf vastgestelde leer- en ontwikkelingsdoelen. Het aanbod sluit aan bij het ontwikkelingsniveau, de onderwijsbehoeften en de talenten van de kinderen. Gedurende het schooljaar is daarin een opklimming in moeilijkheidsgraad zichtbaar en wordt het aanbod in 3 instructieniveaus aangeboden. Dit alles is vertaald naar een weekplanning die in de praktijk duidelijk herkenbaar is.”

Onze trainer Annelieke van Meel is werkzaam op basisschool Gummarus in Steenbergen en werkt al jaren met kleuters. Ze schrok aanvankelijk van de hoeveelheid doelen die aangeboden moesten worden. Ieder kind is op een andere plek in zijn of haar ontwikkeling en heeft andere behoeften. Annelieke ging op zoek naar een manier om in deze behoeften te voorzien en vond dat terug in de projecten van Kleuteruniversiteit. Ze zag de betrokkenheid bij de kinderen en was onder de indruk van de snelheid en hoeveelheid waarmee ‘haar’ kinderen leerden. Wel was ze op zoek naar een makkelijke manier van het bijhouden van de doelen. Die manier van werken heeft ze gevonden en bleek zo efficiënt, dat veel andere scholen interesse hadden in deze manier van werken. Annelieke heeft dit omgezet naar een praktische online training waarin ze je binnen 8 modules het volgende vertelt en laat zien:

  • Hoe zorg je voor een beredeneerd aanbod?
  • Hoe zorg je dat alle doelen gedekt worden?
  • Welke projecten moet je kiezen om tot een beredeneerd aanbod te komen?
  • Hoe maak je een jaarplanning met Kleuteruniversiteit?
  • Hoe maak je een projectplanning?

Annelieke neemt je in deze online training stap voor stap mee en zorgt dat je aan het eind van de training aan de slag kunt met een beredeneerd aanbod op jouw school.

De training heeft ongeveer een uur aan beeldmateriaal, maar je bent er met de huiswerkopdrachten wel wat langer mee bezig. De een doet het snel, de ander wat langzamer, dus algemeen kunnen we zeggen dat je er ‘enkele uren’ mee bezig zal zijn.

*** Let op: De aanschaf van een enkele training via de webshop geeft recht voor één gebruiker. Als je collega’s de training ook willen volgen, dienen zij een eigen training aan te schaffen. De persoonlijke certificaten die je ontvangt na een training, staan ook op een enkele individuele naam. Het is mogelijk om direct meerdere exemplaren van een training af te nemen. Na aanschaf van meerdere exemplaren, bijvoorbeeld door de administratie, geef je ons de namen en emailadressen van de deelnemers door per email. Wij verzorgen dan meestal dezelfde dag nog de inschrijvingen, waarna alle deelnemers direct kunnen starten met de training in hun persoonlijke omgeving.

Dit bericht is gepost in Niet gecategoriseerd. Bookmark de link.